Održan kulturno-umetnički program „Ples za sve“

U organizaciji Centra za društvene integracije iz Vranja, uz saradnju Centra kulture Bosilegrad, večeras je u Velikoj sali Doma kulture održana kulturno-umetnička manifestacija „Ples za sve“.

U okviru programa korisnici Prihvatnog centra za migrante u Bosilegradu predstavili su nekoliko tradicionalnih plesova i religijskih običaja iz Irana, a mališani iz kampa recitovali su na engleskom i srpskom jeziku.

Folklorna sekcija Centra kulture Bosilegrad, pod rukovodstvom koreografa Saše Radovanova, predstavila se koreografijom „Bosilegradsko krajište“, dok su izvođači SD „Mladost“ izveli Igre iz jugoistočne Srbije.

U različitim ritmovima i različitim melodijskim strukturama publika je uživala u programu.

Program je završen zajedničkim plesom svih izvođača uz taktove tradicionalne iranske muzike.

Veliku zahvalnost dugujemo predstavnicima Komesarijata za izbeglice I migracije Republike Srbije, kao nevladinim organizacijama Sigma plus i INDIGO, koji su su dali svoj doprinos u realizaciji.

Cilj projekta „Ples za sve“, koji je podržan od strane Međunarodne organizacije za migracije je da doprinese pozitivnom uticaju na svakodnevni život migranata u kampu i stvori uslove za njihovu kvalitetniju integraciju sa lokalnim stanovništvom.