e Uprava prema potrebama građana

Centar za društvene integracije organizovao je Okrugli sto sa predstavnicima lokalne uprave na temu:  “Kako poboljšati mogućnosti e-Uprave prema potrebama građana”. Na okruglom stolu su prezentovani I rezultažti projekta “Digitalizacija spona za budućnost“, koji je realizovan u prethodnih  18 meseci   (decembar 2020.-maj 2022.).

– Što se tiče obuka digitalnog opismenjavanja građana ja sam prezadovoljan. Posebno mi je zadovoljstvo što sam imao prilike da sarađujem sa CDI timom koji su se zaista trudili i uložili veliku energiju u postizanju rezultata. Sinergija našeg rada kao tehničkih lica koji uvode elektronsku upravu i Vas koji ćete održati razne obuke po pitanju toga je prava stvar za Grad Vranje. Mi smo vrlo često na onoj drugoj strani koja samo može da implementira  izvesnu eUpravu ali nažalost nemamo kapaciteta kadrovskih i ljudskih da možemo da držimo i obike. Ovo što je CDI uradio duguje zahvalnost, što se tiče Grada Vranja i samih građana., rekao je Predrag Branković, načelnik IKT sektora grada Vranja.

– Činjenica je da veliki broj građana nezna da koristi portal eUprave, tako da moramo da razvijamo taj deo odnosno tu oblast, što je naravno tim Centra za društvene integracije odlično uradio kroz ovaj projekat, ali i kroz predhodne. Ovaj projekat je nekako nastavak projekta koji je takođe ovaj tim realizovao 2018. kada su rađene obuke digitalnog opismenjavanja građana trećeg doba i kada je zaista odrađen odličan posao. Grad Vranje je tu da podrži Centar za društvene integracije i da smo samo mi podrška njima nego su i oni svojim radom podrška i nama.-rekla je Danijela Milosavljević, gradska većnica za lokalnu upravu i socijalna pitanja.

Menadžerka projekta Anita Stojanović, zahvalila  se svom timu koji je predano radio na ostvarivanju projektnih ciljeva kao i predstavnicima Grada Vranja koji su sarađivali i podržali projekat.

Projekat „Digitalizacija spona za budućnost“, koji je realizovao Centar za društvene integracijeje (CDI), deo šireg prrojekta „Povećanje građanskog angažmana u Digitalnoj Agendi – ICEDA“ sprovode Fondacija Metamorphosis (Severna Makedonija), Open Data Kosovo (Kosovo), Akademija e-uprave (Estonija), Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost – CRTA (Srbija) ,NVO 35 MM (Crna Gora) i Levizja MJAFT (Albanija). Projekat je su-finansiran od strane Evropske Unije.

 

 

Mediji koji su izveštavali

RTV Focus 12.5.2022.

https://www.youtube.com/watch?v=nLM9T899ODI

JUG Medija 13.05 2022.

https://jugmedia.rs/cdi-i-uprava-grada-vranja-na-istom-zadatku/

Pčinja press 13.05 2022.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=121341183894741&id=100080565792325&sfnsn=mo

Naslovi NET  13.05 2022.

https://naslovi.net/2022-05-13/jugmedia/cdi-i-uprava-grada-vranja-na-istom-zadatku/30578511