Projekat „Uhvati trenutak“

Centar za društvene integracije realizovao je projekat „Uhvati trenutak“ koji je osmišljen da kroz realizovanje različitog sadržaja radionica uključi osobe sa invaliditetom u životne tokove.

Organizovali smo radionice na kojima smo osobama sa invaliditetom ukazali na put od ideje do realizacije projekta. Izradili smo brošuru koja će umnogome pomoći polaznicima oko pisanja predloga projekta. Takođe, ukazali smo im na projekte koji su realizovale osobe sa invaliditetom iz drugih gradova u našoj zemlji ali i zemalja iz okruženja. Kroz sadržaje aktivnosti polaznici su imati priliku da nam se predstave i iskažu sa kojim se to problemima susreću.

Cilj projekta je unapređenje položaja osoba sa invaliditetom u društvu i razvoj principa jednakih mogućnosti u svim sferama javnog i privatnog života.

Smatramo da bi se realizacijom ovih aktivnosti uticalo na poboljšanje života osoba sa invaliditetom, a sa druge strane omogućilo bi se polaznicima projekta da nauče kako da obezbede sredstva za svoje ideje.

Projekat se realizuje u saradnji sa Udruženjem osoba sa paraplegijom i Udruženjem multiple skleroze Pčinjskog okruga Vranje , uz finansijsku podršku Grada Vranja.

Galerija