Projekat „Spomenici kulture kroz prizmu dečijeg pogleda“

Centar za društvene integracije je realizovao projekat „Spomenici kulturekroz prizmu dečijeg pogleda“ uz finansijsku podršku Grada Vranja,  u okviru kojeg je izrađena istoimena brošura, čiji je cilj podizanje svesti kod najmlađe populacije stanovništa o značaju očuvanja kulturno-istorijskih spomenika u Vranju.

Sa željom da naša deca odrastaju bezbrižno, bezbedno, okružena ljubavlju i pažnjom u uzrastu u kojem su spremni da toliko toga saznaju i nauče izrdili smo brošuru „Spomenici kulture kroz prizmu dečijeg pogleda“.

U neprestanoj trci za vremenom i profitom u eri globalizacije koja poništava mnoge posebnosti naroda i gradova, zamenjujući ih univerzalnim vrednostima, postavlja se pitanje koliko znamo o značajnom delu autentičnosti našeg grada, a suština jednog naroda najbolje se razume kroz učenje kulturne tradicije.

Kroz brošuru „Spomenici kulture kroz prizmu dečijeg pogleda“ , pre svega mladim ljudima na zanimljiv način opisom i ilustracijama, približavamo  kulturu, istorijske spomenike i znamenitosti  po kojima je poznat grad Vranje.ali ih i podstičemo da istražuju i nadograđuju svoje znanje.

Aktivisti Centra za društvene integracije su brošuru delili najmlađima, ali i učiteljima u Osnovnim školama u Vranju i Vranjskoj Banji.

https://cdi.rs/wp-content/uploads/2020/12/%D0%A1%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8-%D0%BA%D1%83%D0%BB%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B5_2020.pdf