Projekat „Bazar prijateljstva“

Centar za društvene integracije iz Vranja je u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije, u prethodna tri meseca radio na realizaciji projekta „Bazar prijateljstva“. Program Bazar prijateljstva je finansiran iz donatorskih sredstava koja su obezbeđena u okviru projekta „Podrška sistemu upravljanja migracijama u RS“, koji finansira vlada Švajcarske, a sprovodi ga Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije.

Jačanje tolerancije prema migrantima i tražiocima azila na lokalnom nivou je centralna ideja vodilja projekta. Smatrali smo da je lokalnom stanovništvu bilo neophodno približiti kulturu, običaje i tradiciju migranata i tražioca azila kako bi lokalna zajednica prihvatila njihovo prisustvo u svojoj sredini i uvidela značaj negovanja različitosti i razbijanja stereotipa i predrasuda koje vladaju prema njima.

Mediji koji su izveštavali o projektu

https://jugpress.com/zavrsen-projekat-bazar-prijateljstva/
http://www.kurir.rs/vesti/srbija/3001897/foto-u-vranju-odrzan-bazar-rukotvorina-migranata-predstavljena-dela-izbeglica-iz-iraka-irana-i-avganistana
http://infopressdbs.com/2018/02/25/bazar-prijateljstva-foto/
https://bujanovacke.co.rs/2018/02/28/bazar-prijateljstva-sa-migrantima-u-vranjskom-motelu/
https://naslovi.net/2018-02-26/jugpress/zavrsen-projekat-bazar-prijateljstva/21285026
https://www.vesti.rs/Vranje/Zavrsen-projekat-Bazar-prijateljstva.html
http://vranjskaplustv.rs/2018/02/23/zavrsen-projekat-bazar-prijateljstva/